Release:
5 mei 2022
Director:
Chris W. Mitchell (De Poel)
Cast:
Victor Löw (Prooi, Michiel de Ruyter, Flikken Rotterdam)
Monic Hendrickx (Penoza, Ferry)
Leny Breederveld (De Luizenmoeder, Vliegende Hollanders)
Genre:
Drama
Thriller
Year: 2021


A Première TV Distribution Release

Collectie: 13 van 16

De Openbaring


SYNOPSIS

(only available in Dutch)

ANGST EN LIEFDE IN TIJDEN VAN COVID-19

Nadat hij zijn baan is kwijtgeraakt trekt Jacob tijdens de eerste corona-lockdown in bij zijn moeder, waarna hij onder invloed raakt van een complottheoreticus en langzaam maar zeker doordraait.


REVIEWS

  • Horrorfuel.com: Terrific performance by star Victor Löw. [His] gripping lead performance is reason enough to seek out this character study of a psychologically and emotionally troubled man on his descent into full-blown madness, but viewers will find plenty of other reasons to be fascinated with it, as well.  
  • De Volkskrant: "Een smakelijk vervormde uitvergroting van de huiselijke lockdownhel. Victor Löw is indrukwekkend krankjorum als de man die met de beste intenties tot doodenge mondkapjesmaniak transformeert." ****. Lees de hele review hier.
  • De Filmkrant: Löw, die de film met verve draagt, ziet er op een gegeven moment uit als een soort kolonel Kurtz die de jungle probeert te bedwingen die de buitenwereld in coronatijd is geworden. Jacob oogt ook als een pakkende metafoor voor al die mensen die aan het begin van de pandemie in fake news tuinden. Opnieuw blijkt dat de genrefilm zich uitstekend leent voor wonderlijke en kritische blikken op de samenleving. Lees de hele review hier.
  • Film Vandaag: De openbaring is een thriller die in staat is je de hele tijd ongemakkelijk te laten voelen. Maar De openbaring is bovenal een masterclass filmmaken. ****. Lees de hele review hier.
  • Nachtvlinders: Een Nederlandse productie die zó sterk is heb ik niet vaak gezien en we mogen hier als Nederlanders trots op zijn. Hulde aan de makers en ga deze film zeker kijken. Vif sterren! Lees de hele review hier.

DOWNLOADS

You need to be logged in to access this information.
.
NL EN